Saft Och Bär

Saft Och Bär

Inlagd gurka

Inlagd gurka

Har lagt in ättiksgurka och saltgurka – mmmm. Häll saltet i vattnet och rör tills det lösts upp. Varva gurkor, hela eller skivade, med dillen och häll på saltlagen
Hemgjord fiskkrydda

Hemgjord fiskkrydda

Salta skinnet på båda sidor och låt ligga i några minuter. Ta ut skinnet och lägg ner det i en mortel eller mixer
Gelé – grundrecept

Gelé – grundrecept

Koka upp vattnet och lägg i bären. Koka upp vattnet och lägg i rönnbären. 11 liter röda vinbär. 11 liter rönnbär. 12 1/2 dl vattenBlanda socker och vin. 1Rensa och skölj bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 10 minuter. 1Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder. 1Rensa och skölj bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 20 minuter. 1Pressa bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder
Havtornssaft

Havtornssaft

1 l 6 dl havtornsbär 6 dl vatten 3 dl rörsocker strö 1 msk vaniljsocker Lägg till i inköpslistan. Ingredienser Portioner
Per Morbergs svampsoppa

Per Morbergs svampsoppa

Mixa din svampsoppa, smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft Om du vill ha en tunnare svampsoppa, späd med mjölk
Klassisk kantarelltoast

Klassisk kantarelltoast

Lägg en klick smör i stekpannan och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite. Tillsätt lök och hackad persilja
Smörstekta kantareller

Smörstekta kantareller

Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter
Tomatketchup

Tomatketchup

4 dl 1 kg tomater 1 gul lök 1 dl strösocker 1 dl sherryvinäger 1 msk riven pepparrot 1 tsk worcestershiresås 1 tsk dijonsenap Smaksättning sellerisalt tabasco rivet citronskal och pressad saft salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ketchup

Ketchup

s Kitchen, med spiskummin och vitlök). 1,2 kg tomater, grovt skurna. 12 dl socker
Tom Sjöstedts pressgurka

Tom Sjöstedts pressgurka

1Pressgurka1 färsk gurka 0,5 dl ättika, 12 % 1 dl socker 1 dl vatten 3 msk persilja, hackadBlanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig
Svartvinbärsdryck

Svartvinbärsdryck

Kyl och frys ner juicen. svartvinbärsblad. 1svarta vinbär, ca 1,4 kg. Koka blad ochbär i vattnet 15 minuter. Sila ifrån bladen och tillsätt sockret och koka det 5 minuter