Har lagt in ättiksgurka och saltgurka – mmmm. Häll saltet i vattnet och rör tills det lösts upp. Varva gurkor, hela eller skivade, med dillen och häll på saltlagen
Koka upp vattnet och lägg i bären. Koka upp vattnet och lägg i rönnbären. 11 liter röda vinbär. 11 liter rönnbär. 12 1/2 dl vattenBlanda socker och vin. 1Rensa och skölj bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 10 minuter. 1Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder. 1Rensa och skölj bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 20 minuter. 1Pressa bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder
Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter
4 dl 1 kg tomater 1 gul lök 1 dl strösocker 1 dl sherryvinäger 1 msk riven pepparrot 1 tsk worcestershiresås 1 tsk dijonsenap Smaksättning sellerisalt tabasco rivet citronskal och pressad saft salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kyl och frys ner juicen. svartvinbärsblad. 1svarta vinbär, ca 1,4 kg. Koka blad ochbär i vattnet 15 minuter. Sila ifrån bladen och tillsätt sockret och koka det 5 minuter