Pepparkakskärleksmums
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 13 1/2 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk mald kanel
  • 12 tsk pepparkakskryddor
  • 1150 g smör, smält
  • 11 dl mjölk
  • 150 g smör, smält
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 14 1/2 dl florsocker
  • 11 1/2-3 msk vatten
  • 1 riven kokosSätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, kanel och bakpulver i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
  • 1 Häll smeten i en form, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
  • 1 Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 minuter. Låt den kallna i formen.
  • 1 Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
  • 1 Bred ut glasyren över kakan.
  • 1 Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.