1 riven
kokosSätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, kanel och bakpulver i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
1 Häll
smeten i en form, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
1 Grädda
kakan mitt i ugnen i 20–23 minuter. Låt den kallna i formen.
1 Glasyr:
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
1 Bred
ut glasyren över kakan.
1 Strö
över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Pepparkaksmums. 2018-12-09, 16. 53. En julig och god variant av kärleksmums. En mjuk kaka med smak av pepparkaka, toppad med en len smörkräm och rostad kokos
Nu i jul gjorde jag och syster en hel del julgodis, en del gamla godingar och så blev det lite nya. En nyhet vi testa att göra var Nutellacrisp som jag hittade recept på här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.