Jul

Jul

Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel

Ingredienser Portioner. 20 st 25 g smör 200 g mörk choklad (55%, bakchoklad) 1 1/2 dl vispgrädde 1 msk glögg 10 pepparkakor Lägg till i inköpslistan
Björnbärspaj med saffran

Björnbärspaj med saffran

Ingredienser Portioner. 12 bitar Smuldeg 125 g rumsvarmt smör 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g) 1 dl strösocker 1/2 g saffran 1 tsk bakpulver Fyllning 1 ägg 250 g kvarg (10%) 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Topping 250 g frysta björnbär Till servering vispad grädde Lägg till i inköpslistan
Revbensspjäll med julmustglaze

Revbensspjäll med julmustglaze

6-8 Glaze 3 dl julmust 3 krossade enbär 1/2 dl japansk soja 1 kanelstång 3 nejlikor 1 stjärnanis 1/2 tsk chiliflakes 1/2 dl honung eller ljus sirap 1 msk riven ingefära ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Kryddig saffransglögg

Kryddig saffransglögg

1 Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm, det får inte koka. 2. Låt stå att dra i minst 1 timme. 1 st flaska vitt halvtorrt vin, gärna någon Riesling