Pepparkakstryffel Ingredienser Portioner. 20 st 25 g smör 200 g mörk choklad (55%, bakchoklad) 1 1/2 dl vispgrädde 1 msk glögg 10 pepparkakor Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka Ingredienser Portioner. 8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Björnbärspaj med saffran Ingredienser Portioner. 12 bitar Smuldeg 125 g rumsvarmt smör 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g) 1 dl strösocker 1/2 g saffran 1 tsk bakpulver Fyllning 1 ägg 250 g kvarg (10%) 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Topping 250 g frysta björnbär Till servering vispad grädde Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Fudge med pekannötter & tranbär Blanda strösocker, grädde, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Rör om under större delen av tiden Cervera
Ät mer grönt! - Grönkålssallad med fetaost, granatäpple och valnötter Härligt matig sallad med mycket smak och crunch - tillräckligt mättande för lunch. Grönkål. 1 pkt fetaost Elsas Skafferi
Revbensspjäll med julmustglaze 6-8 Glaze 3 dl julmust 3 krossade enbär 1/2 dl japansk soja 1 kanelstång 3 nejlikor 1 stjärnanis 1/2 tsk chiliflakes 1/2 dl honung eller ljus sirap 1 msk riven ingefära ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Kryddig saffransglögg 1 Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm, det får inte koka. 2. Låt stå att dra i minst 1 timme. 1 st flaska vitt halvtorrt vin, gärna någon Riesling mittkok.expressen.se