Jul

Jul

Revbensspjäll med julmustglaze

Revbensspjäll med julmustglaze

6-8 Glaze 3 dl julmust 3 krossade enbär 1/2 dl japansk soja 1 kanelstång 3 nejlikor 1 stjärnanis 1/2 tsk chiliflakes 1/2 dl honung eller ljus sirap 1 msk riven ingefära ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Kryddig saffransglögg

Kryddig saffransglögg

1 Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm, det får inte koka. 2. Låt stå att dra i minst 1 timme. 1 st flaska vitt halvtorrt vin, gärna någon Riesling
Apelsinsallad med oliver

Apelsinsallad med oliver

Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita. Skär sedan apelsinerna i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt
Saffransfudge med pistagenötter

Saffransfudge med pistagenötter

Detta är perfekt för er som fortfarande har lite julgodissug och vill göra det där sista, där sista kommer göra succé, sanna mina ord
Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Det är så kul att ha fått komma igång med julbakningen. Jag älskar alla julsmaker, och jag brukar inte baka julbakverk under någon annan period av året
Wienernougat

Wienernougat

mandelspån, flagad mandel. 1nougat. 1mörk choklad, hackad. 1flingsalt1. Rosta mandelspån i torr stekpanna, låt svalna
Nutellacrisp

Nutellacrisp

Nu i jul gjorde jag och syster en hel del julgodis, en del gamla godingar och så blev det lite nya. Kommer definitivt göra dom igen, kanske redan innan jul hahaha
Grönkålspaj med getost och fikon

Grönkålspaj med getost och fikon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 st gul lök 125 gram grönkål 1 msk rapsolja 1 krm salt 2 krm svartpeppar 200 gram getost 100 gram torkade fikon 50 gram valnötter 4 st ägg 3 dl mellanmjölk 3 krm salt 300 gram pajskal 4 st färska fikon , till topping Köp receptet
Saffrans- och kokoskaka

Saffrans- och kokoskaka

Jag fortsätter med kakor som har en försmak av julen. Saffran och kokos, smaksatte en mer normal sockerkaka med kokosgrädde ur Markattas sortiment, riven kokos och lite Pina Colada från spritskåpet
Minttryffel

Minttryffel

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 dl grädde 1 tsk honung 1 st pepparmintsolja , ette par droppar 100 gram choklad 1 msk smör 1 dl florsocker Köp receptet
Brysselkål med getost och fikon

Brysselkål med getost och fikon

Ingredienser Portioner. 4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Saffranskola med kokos

Saffranskola med kokos

Ingredienser Portioner. 1 sats 3 dl vispgrädde 50 g smör eller margarin 3 dl strösocker 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl kokos 2 påsar saffran (à 1/2 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Juliga revben

Juliga revben

Hittade recept hos Landleys kök. För min del gjorde jag revbenen i crockpoten. Ingredienser. 2 kg tjocka revben av fläskkött
Gratinerad brietårta

Gratinerad brietårta

Älskar du ostbricka och krämiga brieostar då måste du prova detta. Varm, gratinerad brietårta. Så len och krämig och med mer smak än när den äts kall
Scones med saffran

Scones med saffran

Men hur seg är jag då. Här lovar jag Er recept från mitt Afternoon Tea Christmas Edition och så lägger jag inte ut nånting