Pepparkakor med citron och ingefära
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 175°
  • 1100 g smör, rumsvarmt l
  • 11½ dl strösocker
  • 11 dl farinsocker
  • 1¾ dl ljus sirap
  • 11 dl vispgrädde l
  • 11 tsk fnrivet citronskal
  • 12 msk citronsaf
  • 12 msk mald ingefära
  • 15½ dl vetemjöl
  • 12 tsk bikarbonat
  • 1 mandelspån1. Sätt ugnen på 175°. 2. Rör ihop smör, socker och farinsocker till en porös smet. 3. Tillsätt sirap, grädde, citronskal, citronsaft och ingefära. Blanda vetemjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Degen ska vara ganska kladdig, men inte flytande. 4. Linda in degen i plastfilm och låt den vila i kyl minst 1 timme. 5. Forma små bollar och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och tryck fast några mandelspån på varje kaka. Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.