Plommonchutney med ingefära och citron
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g plommon (vikt utan kärnor)
  • 11 citron
  • 11 bit ingefära (stor som en stor tumme)
  • 12 stora vitlöksklyftor
  • 11 gul lök
  • 11 dl brun farin
  • 11 dl äppelcider vinäger
  • 1700 g plommon(vikt utan kärnor) 1 citron 1 bit ingefära (stor som en stor tumme) 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl brun farin 1 dl äppelcider vinägerSkär plommonen i kvartar. Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. Blanda och häll i en kastrull. Slå över vinäger och blanda ner socker. Låt koka ca 1 timme. Det blir rätt mkt vätska när både frukten, citronsaften och vinägern börjar koka. Så ha inte lock på så lite kan ånga bort. När det kallnat, dra av från plattan och låt svalna kort. Häll sedan i rena glasburkar och låt svalna innan du sätter på lock och ställer in i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.