6-9 ganska
tjocka biffar. Häll grovmalen svartpeppar i en tallrik och rulla biffarna på högkant så att de blir täckta med peppar (inte på ovan- och undersidan, det blir alldeles för starkt). Bryn biffarna i margarin så att de får fin färg, salta. Krydda ev. med lite vitpeppar. Häll grädden över och låt puttra ett tag, späd med mjölken så att det blir lite mer sås. Smaka av med soja och cognac/vermouth/vitt vin. Servera tillsammans med ris och grönsaker.
Vi älskar verkligen ost och en av de absolut bästa såserna är den med mögelost i. För ett tag sedan åt vi pepparbiff och ädelostsås och det var så grymt gott så jag måste bara ge er lite helginspiration
Klicka i lite mer smör i pannan (vi hade gjutjärn) o stek pepparbiffarna. 2 pepparbiffar2 bakpotatisarVitlökssmörLite parmesan ost om man vill4 färska sparrisar4 bacon skivor1 burk chilibeaBlandsalladSätt ugnen på 225 grader. Mm lyx 2 pepparbiffar
I fredags lagade jag en riktig festmåltid, här kommer receptet för det. Ost- och chilibakade potatisen hittade jag här, och madeirasåsen här fast där har jag modifierat receptet lite (strykt morot)
I veckan köpte min man hängmörad Oxfilé från Dansjö Gård som ligger utanför Växjö. Vi har börjat handla mer och mer kött hos dem, dels för att det är närproducerat men oxå för att de håller en hög kvalité
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.