I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. Tills dess lever jag på att försöka skapa korsdrag i lägenheten och att äta fräscha och syrliga citronpajer med vit choklad
lite matfett till att smöra formen med. Börja med att smälta smöret till chokladsmeten i en gryta. Du kan prova om smeten är klar genom att hälla en droppe smet i ett glas med vatten och kolla så att det går att forma en mjuk kolaboll
Toppas den med en kula vaniljglass blir den om möjligt ännu godare tycker jag. Idag blev det en riktigt god äppelpaj, i ett frasigt pajskal och fylld med mandelmassa och ljuvliga svenska äpplen
4 dl mjölk. 14 dl grädde. 15 äggulor. 1150 gr strösocker. 11-2 vaniljstängerGröp ur vanilstången. 1Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång plus vaniljfrön under omrörning i en rostfri kastrull
Pudra litet florsocker över kakan och servera medvaniljglass. Jag har aldrig tidigare bakat med varken kondenserad mjölk eller karamelliserad mjölk, men resultat blev otroligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.