Servera gärna med en klick lättvisad grädde till och massor av färska bär. Det fanns så mycket gott att välja på, men till slut så fastnade jag för denna lyxiga chokladtårta
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Smörj fyra portionsformar eller en stor pajform med en liten klick smör. Blanda i med smuldegen. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas
Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna. Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskal med ett ciseleringsjärn
Vispa smöret med sirapen och muskovadosockret tills det blir ljust och pösigt. Här kommer receptet på den amerikanska chokladtårta som jag bakade till makens födelsedag förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.