Ansa sparrisen och skär bort det träiga längst ner. Skär bort knopparna och lägg dem åt sidan. Skär sparrisstängerna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull
Att koka sparris är lätt, särskilt grön sparris som inte behöver skalas om den inte är väldigt grov. Vit och grön sparris är samma sak, bara det att den gröna har fått sol på sig, den vita sparrisen har kupats
1 knippe grön sparris. 1 knippe grön sparris. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
250 g grön sparris. Ansa sparrisen och dela dem på längden. Vänd sparrisen i mjöl. Frityrsmet. Blanda äggula, mjöl och öl i en bunke och vispa till en slät smet
Sparris alltså, finns det någon godare grönsak. Grön sparris med gräslökshollandaise och pancetta, 2 portioner. 6-8 gröna sparrisstjälkar. 6-8 gröna sparrisstjälkar
1/2 - 1 kg grön sparris färsk. Skölj sparrisen. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Skala vid behov upp till 5 cm från spetsen och skär av 1/2–2 cm av foten beroende på hur den torkat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.