I kväll blir det barnens favorit till middag - köttbullar fyllda med mozzarella och grillad paprika. Jag använder grädde istället för ägg att binda smeten med och tar pofiber istället för skorpmjöl
Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök. köttbullar stekes i stekpanna. När vitlöken och löken börjar ta färg, tillsätt i små ränder skuren paprika, salt, peppar, timjan och låt det steka på hög temperatur tills paprikan blir mjuk
Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök. köttbullar stekes i stekpanna. När vitlöken och löken börjar ta färg, tillsätt i små ränder skuren paprika, salt, peppar, timjan och låt det steka på hög temperatur tills paprikan blir mjuk
Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Tyvärr, den tiden har inte funnits och jag har just nu fullt upp med nya jobbet. Tänkte ta ett inlägg så fort jag får tid i helgen och avhandla min syn på det här med nyårslöften, mål och vad jag har för förhoppningar på det kommande året
Du har väl inte glömt bort stekpannan helt och hållet i dessa grilltider. De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Färssmeten går lika bra att använda till köttbullar, köttfärslimpa eller järpar. Idag passade det att göra rejäl varm mat med åska och regn utanför fönstret
Under sina månader i Australien har han hunnit bli vegetarian så istället för riktiga köttbullar så bjöd jag på köttbullar gjorda av quorn och det blev riktigt smaskigt
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Curry pasta är något som vi alltid har hemma och det är så smidigt att blanda en klick med en burk kokosmjölk så har man en jättegod sås
Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.