Servera medpappardelleoch färskriven parmesan. Pappardelle. Anledningen till att jag funderade på att strunta i att ta upp det är för att det är ett så trivialt recept, men den goda smaken vann så här kommer en snabblagad och god rätt med få ingredienser
Smaka av med oregano och salt. Här hämtar jag inspiration från Italien och använder en färsk salsiccia, italienska krossade tomater och parmesan som smaksättare i rätten
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis är en av de äldsta läkeväxter och används också flitigt inom naturmedicinen
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. Den här gången har jag gjort en variant som är kryddad med vitlök, söt rökt paprika och stark rökt paprika
4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.