) Papadums är våra personliga favoriter, vi beställer det nästan alltid när vi har turen att hamna på en indisk restaurang, så där fick även denna kvällen börja med hjälp av Santa Marias färdiga som man smidigt och enkelt värmer i mikron
Servera papadumsen och dippen till välkomstdrinken. Grädda papadumsen, två och två, på en tallrik i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 2 min. 2 paket papadums
I Indien får man ofta ett fat med nyfriterade papadums – ett tunt knaprigt bröd gjort på linser. Mitt förslag är att vare sig ni har indisk afton eller ska äta annan mat, har fredagsmys eller bara plock före maten servera nyfriterade papadums (de kan även tillagas med gott resultat i mikrovågsugn) med en hemgjord underbar färsk grön chutney som du finner recept till på den här länken
Ät din daal med ris och naan eller papadums. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Jag hade även fått några papadums av min vän och kollega Ida. I bland blir jag bara irriterad över att läsa allas statusrader på "fejjan" om hur underbart allt är, vilket underbart väder det är och hur långt man har sprungit
Servera palak paneer med indiskt ris, dhal, raita, papadums och naan bröd. Palak Paneer. Paneer är en indisk färskost som kokas av mjölk och citronsaft, och sedan silas och pressas
Fritera papadums enligt anvisningar på förpackningen och servera till grytan. 11 förpackning papadums, cirka 110 gSå här gör du Skala och hacka vitlök, gul lök och ingefära
Servera gärna din gryta med papadums eller naan. Servera gärna din gryta med papadums eller naan. Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiska linsgrytan Daal
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Känns som jag just nu knappt hinner med bloggen och alla mat jag vill testa. Det är ju så att efter ledighet väntar återigen jobb och för tillfället även lite extra jobb för många ligger däckade i influensa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.