Palak paneer med halloumiost och raita
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Palak Paneer med halloumi 2 port + matlåda
  • 1 liten gul lök, fint hackad
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ msk mald koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk anchochili
  • 1-2 tsk garam malsala
  • 2 kardemummakapslar 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk fint riven ingefära
  • 2 stora mogna tomater, klyftade
  • 1 dl vitt vin (matlagningsvin går utmärkt)
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning salt
  • 2 paket halloumiost, skivad
  • Fräs lök, kryddor, tomatpuré, vitlök och ingefära på medelvärme några minuter så löken mjuknar.
  • Tillsätt tomater, den frusna spenaten, vin, grädde och buljongtärning, rör om och låt koka upp.
  • Låt grytan småputtra ca 10 minuter, smaka av med salt.
  • Stek halloumiskivorna i en het stekpanna så de får färg på båda sidor och lägg ner dom i grytan.
  • Servera gärna med ris, naan eller papadums.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.