Bred pesto, tomatsås eller salsasås över smördegen. Man-tager-vad-man-haver-mat. Har du köpt en rulle med smördeg rullar du ut den och har du små ark så lägger du dem lite omlott och kavlar ut/ihop dem
Vänd försiktigt ner choklad- och margarinblandningen i äggblandningen. -Fröken Linda 2 ägg. Moccarutor, snoddas, chokladrutor, kokosrutor och sist men inte minst kärleksmums
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Jag har skrivit in det dubbla receptet och det passar då till en långpanna i storlek 29x42cm
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Jag har skrivit in det dubbla receptet och det passar då till en långpanna i storlek 29x42cm
Kakan på bilden ovan är däremot enkel att baka och tar inte heller så lång tid att göra. Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärtbarnharmånga namn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd
- socker att vända munkarna i. Munkar eller donuts, kärtbarnharmånga namn. Idag har jag bakat riktiga klassiker, något som jag alltid fick som barn nämligen munkar eller flottyrkransar som min morfar skulle ha sagt
Skölj kikärtorna i en sil. 1 tetra kikärtor1 dl rapsolja0. 1 tetra kikärtor. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
I BBQ-världen kallas detta för brines, vilket jag också föredrar att kalla dom, men man kan kalla detta saltlag, att rimma eller egentligen vad man vill
Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
Dessa ljuvliga har min mamma alltid bakat och väcker härliga barndomsminnen, bäst är dom dagsfärska med strösocker eller något mer amerikanskt med glasyr och strössel
Receptet nedan är busenkelt och kräver vare sig lång tillagningstid ellermånga ingredienser. Då menar jag inte äpplen, päron och plommon som finns recept på snart nog i varje matblogg eller mattidning värd namnet
Bred glasyren på kakan och strö på rikligt med strössel eller kokos. harmånga namn. Det här receptet kommer från Sju sorters kakor, men jag har gjort en större sats, då jag vill ha en högre kaka
Eller chokladmums, mockarutor, kärleksmums eller Mariannes kakor som en del kallar dem. Vill du ha fler tips på ägg- och mjölkfria bakverk så finns det en del på denna receptflik och förstås i redan nämnd bok som är ett måste i var persons hem
Skiva en banan eller två…. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.