Servera pannbiffarnamedpressgurkaoch lingon. Fyllda pannbiffar. Slå av vattnet på rödbetorna och blanda med köttfärs, ägg, hackad vitlökoch kapris samt dijonsenap och kryddor
Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffaroch mos. Riktigt saftiga pannbiffarmed sockerstekt lök, det hittar jag i Mannerströms underbara kokbok ”Husmanskonst”
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lökoch socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar
Blanda färsen med majonnäs, lökpulveroch salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt crème fraiche, soja, vinäger, krossade grönpepparkorn, Philadelphiaost och vitvinsvinäger och vispa slätt
4 ca 1 3/4 dl mjölk 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd 3 gula lökar 600 g nöt- eller lammfärs salt och peppar 2 äpplen 350 g champinjoner 2 msk margarin till stekning Till servering nykokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.