Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiffmedlökoch fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lökoch socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar
Blanda färsen med majonnäs, lökpulveroch salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt crème fraiche, soja, vinäger, krossade grönpepparkorn, Philadelphiaost och vitvinsvinäger och vispa slätt
Det visade sig då att hans tallrik bestod av kokt potatis med stekt lök serverat medpannbiff. lägg pannbiffarna på ett uppvärmt fat, lägg löken på biffarna och häll skyn över och servera
4 ca 1 3/4 dl mjölk 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd 3 gula lökar 600 g nöt- eller lammfärs salt och peppar 2 äpplen 350 g champinjoner 2 msk margarin till stekning Till servering nykokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan
Servera pannbiffarnamed pressgurka och lingon. Fyllda pannbiffar. Slå av vattnet på rödbetorna och blanda med köttfärs, ägg, hackad vitlökoch kapris samt dijonsenap och kryddor
Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Vispa ur pannan med lite vatten och tillsätt sedan creme fraiche, philadelphiaost, soja, grönpepparkorn och vinägersorterna
Ta ut plåten med grönsakerna och salta lite, lägg sedan upp den på ett fat lägg pannbiffarna på och svampen överst, ringla lite sås på och toppa gärna med något grönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.