Desserter

Desserter

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
Chokladmousse med kola och nötter

Chokladmousse med kola och nötter

Chokladmousse2 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl] 1 vaniljstång 75 g äggula [5 st] 85 g strösocker [1 dl] 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]
Knäckig äppelpaj med vaniljfyllning

Knäckig äppelpaj med vaniljfyllning

Pajskal125 g smör 1 dl florsocker 1 krm salt 3,5 dl vetemjöl 1 ägg. Vaniljkräm2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver (äkta pulver eller 1 vaniljstång) 0,75 dl strösocker 3 äggulor, stora 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Grillade jordgubbar med vaniljglass

Grillade jordgubbar med vaniljglass

3 ägg (medelstora) 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 l jordgubbar 0,2 dl cointreau 1 dl strösocker (till foliepaketen) 1,5 dl grädde, vispad med vaniljsocker (till servering) färsk citronmeliss
Plommonpaj med mandel och blåbär

Plommonpaj med mandel och blåbär

Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Kennys vaniljglass

Kennys vaniljglass

Vaniljglass3 ägg 1,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker (alt 0,5 tsk vaniljpulver elle 0,5 tsk vaniljextrakt) 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3 %)
Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

Ingredienser Portioner. 8 Pajdeg 125 g smör 1 dl socker 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk kanel Kolafyllning 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl ljust muscovadosocker 1 1/2 tsk vaniljsocker 75 g smör 1/2 tsk flingsalt Till servering 2 dl crème fraiche (34 %) 3 dl repade röda vinbär eller lingon kanel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10