Garnera med bär och hyvlad choklad. Blanda grädde, mjölk, florsocker och vaniljsocker i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinet, rör ner det i gräddblandningen så att det smälter
Mixa som hastigast med en stavmixer och passera sedan hjortronen genom en sil. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull
Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme. I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
Jag föredrar pannacotta som är krämig, inte "stabbig". Fazers vita choklad med citronsmak går säkert att ersätta med vanlig vit choklad och lite finrivet citronskal
Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något. Toppa pannacottanmedjordgubbar, mynta och kaksmulor
Garnera ev med lite riven choklad, eller något annat. Den här pannacottanmed smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
En efterätt som går snabbt att slänga ihop med så få ingredienser och ändå smakar det ljuvligt. Krossa den vita chokladen till små bitar och dela på vaniljstången och skrapa ut vanlijfröna
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
pannacottamedvit choklad och en massa härliga bär, kvällens efterrätt. min kära telefon (som fick sig ett bad förra fredagen) har inte varit sig lik och mitt under en jobbresa till Östersund med omnejd bestämde den sig för att sluta ta laddning och ingen dator hade jag med mig heller
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad ochvit choklad. Den var dessutom superenkel att göra och inte alls tidskrävande, vilket är ett stort plus
Så för att få användning för mina rabarber gjorde jag en kompott som jag toppade medoch det blev en väldigt bra kombination med den vita chokladen som jag smaksatte pannacottanmed
Den här ljuvliga pannacottanmed både vit choklad och karamelligt krämig Dolce Latte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Häll jordgubbssåsen ovanpå lagret medvit choklad- ochvaniljpannacotta. En pannacotta så klart i två lager på en klick chokladsås ochmed en jordgubbstopping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.