Den här pannacottanmed smak av mangooch kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Mixa som hastigast med en stavmixer och passera sedan hjortronen genom en sil. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör tills chokladen har smält och sila av vaniljstången och häll upp i portionsglas
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vitchoklad Lägg till i inköpslistan
5 dl grädde 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 100 g vitchoklad 2 st gelatinblad. ca 15 g flagad choklad. 100 g vitchoklad. ca 15 g flagad choklad
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
Servera gärna medfärska bär. Jag föredrar pannacotta som är krämig, inte "stabbig". Fazers vitachokladmed citronsmak går säkert att ersätta med vanlig vitchokladoch lite finrivet citronskal
En efterätt som går snabbt att slänga ihop med så få ingredienser och ändå smakar det ljuvligt. Krossa den vitachokladen till små bitar och dela på vaniljstången och skrapa ut vanlijfröna
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.