Mat

Mat

Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

5 kg revbensspjäll, hela, tjocka 1 vitlök 2 gula lökar 2 morötter salt. 1Glaze till revbenspjällen1 dl ketchup 1 dl japansk soja 1 dl rörsocker 2 msk sesamolja 0,5 dl honung, flytande ca 4 cm ingefära (stor som en tumme) 2 klyftor vitlök
Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

1 smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 ägg 0,5 dl crème fraîche, 32 % 2 dl riven ost, smakrik 400 g färskpotatis, kokt och kall 200-250 g varmrökt lax 75 g rom (röd stenbitsrom, löjrom eller forellrom)
Honugnsrostad vitkål med sojastekt kyckling

Honugnsrostad vitkål med sojastekt kyckling

0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
Bakad rotselleri i brynt smör

Bakad rotselleri i brynt smör

Ingredienser Portioner. 6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
5 timmars lammframdel

5 timmars lammframdel

1 dl matlagnings olja. 2 kg lammframdel 3 vitlöks klyftor 1 dl matlagnings olja ½ pressad citron 1 msk paprikapulver 1 röd spansk peppar 4 krm cayennepeppar 3 tsk svartpeppar 1 tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 dl bryggt kaffe 3 msk kalvfond
Ljummet potatispaket med brynt smör

Ljummet potatispaket med brynt smör

16 färskpotatisar, kokta 1 knippe grön sparris, kokt 1 knippe rädisa 50 g smör salt svartpeppar, nymalen 1 msk färsk timjan
Krispig lax med nudlar och broccoli

Krispig lax med nudlar och broccoli

Ingredienser Portioner. 4 600 g laxfilé i bit 1 tsk salt 3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd) 2 tsk finrivet limeskal rapsolja 2 broccoli (à 250 g) 200 g risnudlar Dressing 1 1/2 dl sweet chilisås 1/2 dl japansk soja 1 riven vitlöksklyfta 1 msk finriven ingefära Till servering 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Bakad rotselleri med vitvinssås och stenbitsrom

Bakad rotselleri med vitvinssås och stenbitsrom

1 rotselleri, stor 2 purjolökar 25 g smör salt peppar. 1Vitvinssås2 schalottenlökar 75 g smör 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 0,5 kruka gräslök 1 burk stenbitsrom 1 ask krasse
Okonomiyaki med wasabi och sesam

Okonomiyaki med wasabi och sesam

Okonomyaki2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl fiskbuljong, eller dashi 4 ägg 10 cm purjolök, i tunna skivor 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål) 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli matolja, till stekning
Panna med vitkål och champinjoner

Panna med vitkål och champinjoner

12 dl Kelda® matlagningsgrädde. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkiva champinjonerna och strimla vitkålen