10.5 gurka,
skivadMixa eller finhacka fisken till en färs. Blanda med ägg, salt och peppar. Forma till 4 burgare och vänd runt i ströbrödet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Stek fiskburgarna ca 2 min per sida. Blanda alla ingredienserna till såsen. Fyll bröden med sallad, gurka, fiskburgare och remouladsås.
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen
En av barnens favoriträtter är panerad fisk. Kan hålla med de, det är väldigt gott. Till fisken gjorde jag en remouladsås och kokade potatis till barnen, till mig blev det broccoli
Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. Jag testade att göra panerad halloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar)
Panerad spätta. Blanda ihop allting, smaka av med en gnutta salt och gurkmeja (för den gula färgen). Egentligen vet jag inte vad "rätt" recept till remouladsås är, jag slängde bara ihop de ingredienser som jag vet förekommer, men gott blev det
Lägg strömmingen i hamburgerbröd tillsammans med strimlad purjolök, salladsblad och remouladsås. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och färskpressad citron
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtor och en citronklyfta. Blanda med 2 dl creme fraiche och tillsätt saften från 1 klyfta citron. Smaka av med 1 nypa salt och peppar. Vispa upp 2 st ägg i den ena tallriken och blanda 2 dl ströbröd med ¾ tsk salt, 3 krm svartpeppar och 1 kruka finhackad dill i den andra tallriken. Hetta upp en panna med 1 msk olja och 1 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.