Smält choklad i vattenbad, vispa ägget och blanda med chokladen under omrörning. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
200 g mörk choklad. 400 g vispgrädde [4 dl]. 1 gelatinblad. 300 g vispgrädde [3 dl]. 10 g vaniljsocker [1 msk]. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade. Vaniljchantilly300 g vispgrädde [3 dl] 30 g florsocker [0,5 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk]
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Häll sedan över ägg-mjölkblandningeni en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan
Servera med t ex färska hallon. Vem gör inte det. Jag älskar chokladmousse. Ivanliga fall är chokladmouserecept fyllda av grädde och hela moussen en ganska gräddighistoria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.