Nästa gång du gör en chiligryta, utrusta dig då med en liten bit mörk choklad. Det gäller för den här vegogrytan, men naturligtvis även för alla andra chiligrytormed högrev eller köttfärs
Smält choklad i vattenbad, vispa ägget och blanda med chokladen under omrörning. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
200 g mörk choklad. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade
) En chili som du gör på högrev,mörkchoklad och en drös med massa kryddor. Innan servering river du den mörka chokladen och blandar i grytan (spara lite till servering)
helst med choklad. Så jag svängde ihop en chokladmousse sisådär. Vispa grädden med florsockret. Chokladmousse 6 port. 100 g mörk choklad av fin kvalité2 äggulor3 msk florsocker2,5 dl vispgräddeGör så här. 100 g mörk choklad av fin kvalité
Så är fallet med den här chokladmoussen som med sin mörka och lite bittra smak lättas upp av söt mango i botten och på toppen, och så aningens aning sting från torkad chili
Ta en kastrull, lägg i köttet,i medmörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
200 g mörk choklad. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.