15 st
päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen. Mät upp alla ingredienser i en stor kastrull. Koka under omrörning i cirka 15 minuter eller tills päronen blivit mjuka. Ta då ur vaniljstången. Mixa allt med en stavmixer, häll i en ren burk och ställ slutligen kallt.
Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 5 dl. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor
Ja så får det bli. ♥. Hej vännen. Jag sitter i bersån och skriver till dig. Efter en ganska mulen dag har vi nu en underbar eftermiddag/kväll här i den lilla småstaden
Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. Päronmarmelad4 saftiga päron, ca 500 - 600 g1 citrontorkad ingefära, en bit270 g socker1 tsk Melatin + extra sockerSkala och kärna ur päronen, skär i små bitar
Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.