2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Just nu är päronen så himla goda och billiga så då passade jag på att göra päronmarmelad. God morgon. Nu är vardagen här igen och jag lyckades krya på mig så pass mycket i går att jag kan åka till jobbet idag
1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. 2. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över
Idag var det en otroligt övertrött liten kille som jag hämtade på dagis. Så efter middag och lek här hemma ska det bli skönt att bara sitta ner med en kopp the och bara njuta av min nykokta marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.