Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld
Avlägsna det gula på citronskalen med hjälp av en potatisskalare eller en skalstrimlare. Lägg det i en skål tillsammans med sockret och det kokande vattnet
Späd med kallt vatten vid servering. Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. Koka rabarber, vatten och kryddor under lock tills rabarbern mosar sig, cirka 10 minuter
Mosa eventuellt ihop dem med en potatisstöt eller mixa med en stavmixer. Skumma med en slev. Dra med en sked genom gelén och kolla så att den stelnat fint
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.