lite med picklade senapsfrön. Det är också perfekt på en leverpastejmacka, på den grillade korven med bröd eller att blanda med creme fraiche till en dipp
Blanda allt tillsammans med socker och vinäger. Ett endaste litet päron finns i vårt päronträd, så päron får jag helt enkelt köpa om jag vill koka min egen päronchutney i år
Smaka av med salt och peppar. Skala, dela, kärna ur päronen och skär dem i bitar. Lägg över i en gryta. Tillsätt hackade aprikoser, skalad hackad rödlök, strösocker, vinäger, nejlikor, senapsfrö och lagerblad
Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna. Skala och tärna löken. Lägg tomat, lök, russin, apelsin, muscovadoråsocker, ingefära, vitvinsvinäger, kanel och muskotnöt i en gryta och koka det simmigt
I många recept står det att man ska använda en kanonkula och mala senapsfrönamed. Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Receptet på den här potatissalladen hittade jag i ICA. s tidning Buffé 2008. Den var hur god som helst, så nu blir det ett stående middagsinslag varje sommar
Blanda potatis och bacon med majonäs, tomater och rödlök. Garnera med persilja. 1 kg små färskpotatisar1 1/2 msk gula senapsfrön2 + 2 msk äppelcidervinäger1 dl majonäs1 tsk hackad färsk rosmarin1/2 dl hackad persilja1 pkt bacon (140 g)1 ask körsbärstomater1/2 hackad rödlökOlivoljaSalt och pepparPersilja till garneringHetta upp 1 msk olja i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa. Lägg på en plåt och blanda runt med 3 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. 1 1/2 msk gula senapsfrön
Jag använde grillpanna på spisen med lite smör och olja, om man vill grilla i folie så vik upp kanterna på foliet, lägg i matfettet och låt det smälta först, placera potatisskivorna så att dom inte ligger på varann utan får grillas var för sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.