På inköpslistan förutom det jag behövde till lunchen stod också “middag” vilket kanske var väl utmanande då hungern och jag själv gick hand i hand inne i affären men då en hög med sparris tittade ovarsamt på mig insåg jag att det var dags att ha lite fisk till middag igen
När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Skala räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Fräs paprikan, purjolöken och chilin ordentligt i lite rapsolja, låt den bli mjuk och få lite färg. Slå på vattnet och creme fraichen, låt det koka upp och mixa såsen ordentligt med en handmixer
Snitta korven lite i kanterna så den inte rullar ihop sig och stek den gyllenbrun. Servera falukorven med den stuvade spenaten och den stekta potatisen
Skär ett snitt längs med skinnet på falukorven. Stek falukorvsskivorna i smör eller olivolja några i taget så att de får färg på båda sidor och är genomvarma
Avsluta med att steka äggen, antingen vändstekta eller enbart på ena sidan. Falukorv, stekt potatis & ägg4 port8-10 kokta potatisar400 g falukorv4 äggSmörSalt & pepparSkär de kokta potatisarna i tärningar och stek gyllenbruna i lite smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.