Stek falukorven i smör i en stekpanna på medelvärme. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt senapen
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen
Skiva falukorven och skär skivorna i fjärdedelar. Lägg i en ugnspanna med teflonpapper. Blanda korven med lök och potatis, smaksätt med vinäger, blanda i rikligt med persilja
Senapssåsen. 500 g falukorv i stora tärningar. 1 bit kålrot ( 200 g ) 1 kålrabbi ( 250 g ) 2-3 morötter ½ purjolök 500 g falukorv i stora tärningar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 lagerblad 1 krm vitpeppar 1 kruka färsk mejram Senapssåsen 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk skånsk senap 1 stk fransk senap ½ krm salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.