Spara det brynta smöret till gräddsåsen. Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås 4 port4 st kycklingfiléer200 gr smaksatt färskost (jag tog flödeost med pikantsmak och lite riven Boxholms chiliost)2 paket bacon2 msk smörGräddsås. 5 dl vispgrädde100 gr smaksatt färskost2 msk kycklingfond1 tsk sojasaltpepparLinda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare. Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås 4 port
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Rulla ut degen på bakplåt med bakplåtspapper. Goda ostfyllda bröd till grillmiddagen. Riv ost och blanda med riven vitlöksklyfta, klippt persilja, flingsalt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.