Denna rätt är perfekt när man är sugenpå något riktigt som ska gå snabbt att tillaga. Krämig gräddsås med smak av vitlök och persilja, blir en läcker kombination tillsammans med räkorna
Servera genast med riven parmesan, ringla lite mer olivolja på och färska basilikablad. Jag måste erkänna att jag var väldigt tveksam innan jag testade ”one pan pasta” Mendenna rätt har tagit ”internetvärlden” med storm, så jag var tvungen att testa själv
Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar
Hetta upp enstekpanna eller gryta ordentligt (det måste finnas lock till pannan). Vi passade på att äta (dricka) lunch där innan vi gick den ganska korta guidade turen, det är ju ett mycket litet bryggeri
På fredagskvällar har vi numera ett ganska pressat schema med tennis och jag som kommer hem sent. Den här rätten är väldigt lätt att göra och känns ända ganska exklusiv
Annars infinner sig en känsla av panik och vi blir tvungna att åka till bolaget för att bunkra. Därför passade jag på att laga favoriträtten Pasta Bolognese
I hemmen har det även blivit allt mer vanligt att tillaga köttet i en het stekpanna. Tillsätt olivolja till pannan och stek köttet (med all marinad) på hög värme några minuter
Idag blir det pasta pronto, påen vanlig vardagkväll. Pasta i krämig sås med bacon och lök4 portioner Pasta 3-4 port250 gram bacon1 gul lök1 hel vitlöksklyftaNymalen svartpeppar2 tsk torkade örtkryddor2 msk vit balsamico vinäger3 msk tomatpuré4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)100 gram philadelphiaost2-3 dl pastavattenSalt PepparGör så här Skär bacon i bitarFinhacka gul löken och vitlök Fräs bacon och lök knaprigt i stekpanna Krydda med svartpeppar och torkade örter Koka pastan enligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden, den kommer fortsätta tillagas i såsensenRör ner vit balsamico i bacon- och löksåsenTillsätt tomatpuré och kycklingfond och låt koka uppRör sist ner philadelphiaostenLåtsåsen puttra på svag värmeLyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnetStäng av plattan och rör omSmaka av med salt och pepparToppa med halverade små plommontomater och basilikabladMer pasta och philadelphiaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.