Dennapasta gjorde jag på alla hjärtans dag till mig och Johan. Servera med nykokt pasta. Receptet kommer från Arla och det enda som jag ändrade på var att jag tog koriander i stället för persilja i gremolatan och hummerfond i stället för skaldjursfond i såsen
Och det är den samlade kunskapen som gör att man kan improvisera, lita på sin förmåga i alla lägen, rädda misslyckade anrättningar, hitta nya kombinationer och inte minst att finslipa sina klassisker
Därför passade jag på att laga favoriträttenPasta Bolognese. Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
å färsk pasta. ett par mozarellaostar som också kan köpas för runt tian styck på Maxi ger dig inte bara en snabb middag utan dessutom en väldigt billig vardagrätt
Efter att ha varit på gymet idag så tog jag fram färdigkokt nötkött och lagade kalops och om man bortser från tiden det tog att koka potatisen så hade jag middagen klar påenkvart
Idag blir det pasta pronto, påen vanlig vardagkväll. Pasta i krämig sås med bacon och lök4 portioner Pasta 3-4 port250 gram bacon1 gul lök1 hel vitlöksklyftaNymalen svartpeppar2 tsk torkade örtkryddor2 msk vit balsamico vinäger3 msk tomatpuré4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)100 gram philadelphiaost2-3 dl pastavattenSalt PepparGör så här Skär bacon i bitarFinhacka gul löken och vitlök Fräs bacon och lök knaprigt i stekpanna Krydda med svartpeppar och torkade örter Koka pastanenligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden, den kommer fortsätta tillagas i såsensenRör ner vit balsamico i bacon- och löksåsenTillsätt tomatpuré och kycklingfond och låt koka uppRör sist ner philadelphiaostenLåtsåsen puttra på svag värmeLyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnetStäng av plattan och rör omSmaka av med salt och pepparToppa med halverade små plommontomater och basilikabladMer pasta och philadelphiaost. 4 portioner Pasta 3-4 port
Men man kan faktiskt fixa snabba middagen både billigare och nyttigare och lika snabbt – här är två jättegoda såser/röror som passar till ris, pasta, couscous eller bulgur
Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.