Arbeta samman degen med en trägaffel, tippa ut på mjölat bakbord och knåda i ca 5 minuter och arbeta samtidigt in resten av mjölet, degen är färdig när den inte klibbar längre och är ganska fast. Låt jäsa 20-30 minuter med den större jästmängden eller 0,5-1h med den mindre jästmängden
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper
100 g smör1 dl strösocker1 msk vaniljsocker2 msk sirap2 ½ dl mjöl1 tsk bakpulverGör så här. Blanda ihop ingredienserna, rulla längder och lägg på bakplåtspapper på plåt
Nu när jag är lite inne i somriga recept finns det ännu ett som jag gärna delar med mig av. Jag gillar att göra den lite matigare, men ändå medelhavsinspirerad, som med fetaost, oliver och tomater
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Med mjölk i degen blir de fluffiga och mjuka men vatten eller annan degvätska som juice eller rester av en soppa funkar lika bra och ger ett bra resultat och kanske annorlunda och spännande smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.