Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis med vitlök ochrosmarin
stöt rosmarinbladen, vitlöksklyftorna, rivet citronskal ochchilihavssaltet till en pasta. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Häll i rapsolja med en fin och jämn stråle samtidigt som du vispar med en ballong- eller elvisp. Dela köttet i mindre bitar med händerna, torka köttet ordentligt på hushållspapper
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Blanda citronskal och -saft, mynta ochrosmarinoch fyll steken med det. Blanda mjöl och lagalätt och rör ner det i såsen tillsammans med balsamico och soja
Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.