Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarinocholiver. kärnfria oliver. Mina bästisar från barn- och ungdomsåren fyller jämnt och jag ser fram emot att få vara medoch fira
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Ibland smakar jag av med lite citron- eller limejuice
Detta bröd har jag smaksatt med ajvar relish, oliverochrosmarin för att ge det lite extra smak. Bred ajvar relish över degen och strö hackad rosmarinocholiver över
Vad du behöverPasta med bacon, citronochrosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.