I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Höstvärme. Den senaste helgen var fantastiskt fin, sol och värme från fredag till söndag. Jag och mamma hyrde bil och gjorde flera utflykter, både långa och korta
Ingredienser Portioner. 8 1 gul lök 3 msk smör eller margarin till stekning 8 enbär 1 kg älgfärs 2 dl vispgrädde 2 ägg 1 msk salt 2 tsk timjan 1/2 tsk mald vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
När jag var liten var jag verkligen ingen grötmänniska. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Sommarvärmen är borta nu, i alla fall för tillfället. SMHI har utfärdat klass 1 vädervarningar för Jämtland och Västernorrland, man känner bara för att sitta inne och kura och äta en varm middag
Sopptider. Det har varit ett riktigt soppväder de senaste dagarna här i Jämtland. I dubbel bemärkelse, för sopparna har verkligen behövt regnet så de kan växa på sig
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Något som är riktigt gott och som jag tror att alla älskar är chokladbollar. Minns när man gick på gymnasiet och vi hade en automat precis vid våra skåp där man kunde köpa Delicato-bollar
"Baka baka liten muffins". Hej vänner. Här har ugnen gått varm idag. Vi har förberett för veckans aktiviteter genom att baka två tårtbottnar och kladdkakemuffins ( jag stod väl i och för sig för det mesta av själva bakningen men sönerna tog snällt hand om smetresterna
Hejsan. Vad kul att du hittade hit. I denna bloggen kan du hitta massa smarriga recept. Läsa om mitt liv som bagare/konditor och lite annat smått och gott
Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Småkakor. Semmel Profiteroles. 26 Januari 2017. Kära Semla säg hej till lilla Profiteroles. Som ni förstår forsätter jag på temat "Varför ska man välja när man kan få allt
Vårkänslor Jag önskar all mina läsare en trevlig långhelg. Från och med idag lägger jag in lite gamla favoriter på min andra blogg, Birgittas Mat i Dalarnas Tidningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.