Oxfilén. Dela lökarna på mitten. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Lägg tomaterna och bladperiljan ovanpå potatisbädden, placera filéskivorna ovanpå och ringla över smörsåsen
Tillsätt den hackade moroten och fortsätt fräs ordentligt på ganska hög värme. Putsa oxfilén. Vet inte om det finns någon officiell lista på vilka dessa är, men för mig är det Bearnaisesås, Gräddsås, Béchamelsås och rödvinssås (glömde jag någon
F. ö. r. e. n. t. i. d. s. a. f. c. k. j. g. m. l. ä. u. å. o. V. p. v. ,. B. G. é. h. (. ). S. b. H. A. R. I. 6. 0. -. 8. C. è. 1. M. P. x. 2. 5. 4. 3. y. ½. L. T. K. U. Ä. g r. d l
Helstektoxfilé med örttäcke. Oxfilén blev jättefin (även om jag glömt att be syster ta bort steksnöret innan örttäcket åkte på) och en stor bit sparades åt mig
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.