Stek köttfärsen, krydda med salt ochchilipeppar. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Lägg blandningen åt sidan och bryn köttfärsen i samma panna. Köttfärs. Strimla vitkålen och löken, bryn sedan dessa tillsammans i en stekpanna på medelstark värme i smör
Hacka chilinoch skiva vitlöken. Långa jobbdagar, trötta och hungriga barn efter dagis. ½ chili. Så antingen så ger jag mig för bekvämlighetens skull och köper Thai mat eller så förbereder jag något kvällen innan
Den är dessutom supernyttigmed en färgexplosion av grönsaker i, rikligt mednyttig upphettad tomat ochnyttiga baljväxter och går att göra både vegetarisk och veganvariant på
Ta en ugnsform och ringla i rikligt med raps olja. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
4 3 dl ris t ex basmati 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 2 tsk sambal oelek 3 msk olja salt 2 ägg 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g) 2 dl sweetchilisås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Thai sweetchilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong
Blanda ner det och vänd runt. Blanda chilisåsenmed sojan. Servera med kycklingwoken med ris. Tillsätt grönsakerna och fortsätt att woka ca 5 minuter. 2 msk SweetChili
Hade gärna stannat längre i stugan, speciellt eftersom vi haft så mycket annat och det blivit så sent om kvällarna så vi knappt varit där känns det som
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.