Späd eventuellt såsenmed vatten för en tunnare konsistens. Avsluta med riven ost, salt och peppar. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Tillsätt mjölken och sjud tills blandningen tjocknar. 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 1Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget. 1Häll i den rivna cheddarosten och låt den smälta
Tillsätt all vätska och blanda runt. 11 dl bladpersilja 1 dl koriander 6 klyftor vitlök 2 msk oregano 3 msk knipplök, blasten 3 msk grön paprika 1,5 dl olivolja 3 msk rödvinsvinäger 1 lime, zest + 1 msk saftSkär ned allt i önskad storlek, finskuret och hackat är att föredra. Låt stå och dra till sig alla smaker - cirka 30 minuter
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.