Bröd

Bröd

Grova limpor

Grova limpor

I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Havrebröd för många

Havrebröd för många

Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut brödet till en rund bulle. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler under bakduk
Brioche hamburgerbröd

Brioche hamburgerbröd

Pensla bröden med uppvispat ägg, om du vill ha sesamfrö så strö över dem. Ingredienser. 25 gram jäst · 75 gram smält smör · 3 dl mjölk · 1 ägg · 0,5 tsk salt · 1 msk socker · 7-8 dl mjöl · extra mjöl till utbakning · 1 ägg till pensling · ev sesamfrö
Luftigt solrosbröd

Luftigt solrosbröd

Däremellan hann jag med att baka ett riktigt gott bröd som jag tänkte tipsa om idag. Brödet är bland det enklaste man kan baka och det får lite surdegskänsla med sin knapriga yta och sina många luftbubblor
Glutenfria frallor

Glutenfria frallor

Doften av nybakat bröd sprider sig här hemma just nu. Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Scones med havre & kvarg

Scones med havre & kvarg

Forma sconesen till bröd och picka försiktigt ett kors i varje. Scones kan ju vara ett av de bästa sätten att lyxa till en dag på
Glutenfria hönökakor

Glutenfria hönökakor

Det är helt klart ett av de godaste bröden jag ätit sedan jag slutade med gluten. Brödet blir mjukt och luftigt och smakar alldeles underbart
Fiberrikt dinkelfullkornsbröd

Fiberrikt dinkelfullkornsbröd

Igår insåg jag att vi bara hade några få skivor mjuk bröd kvar hemma. Rotade igenom min "baklåda" i skafferiet, och sim salabim hade jag slängt ihop två nyttiga fullkornslimpor bakade med dinkelfullkornsmjöl, och de är i stort sett osötade (honungen är för att brödet skall jäsa bättre)
Knäckebröd

Knäckebröd

Värm mjölken till ca 37 grader. Lägg i salt och honung. Rör om. Blanda i dom andra ingredienserna. Kör helst med elvisp en stund
Fiberrikt lingonbröd

Fiberrikt lingonbröd

Ikväll blev jag så där sugen på att baka matbröd igen, vilket såklart kan bero på att den senaste omgången håller på att ta slut