I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Pensla bröden med uppvispat ägg, om du vill ha sesamfrö så strö över dem. Ingredienser. 25 gram jäst · 75 gram smält smör · 3 dl mjölk · 1 ägg · 0,5 tsk salt · 1 msk socker · 7-8 dl mjöl · extra mjöl till utbakning · 1 ägg till pensling · ev sesamfrö
Däremellan hann jag med att baka ett riktigt gott bröd som jag tänkte tipsa om idag. Brödet är bland det enklaste man kan baka och det får lite surdegskänsla med sin knapriga yta och sina många luftbubblor
Doften av nybakat bröd sprider sig här hemma just nu. Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Igår insåg jag att vi bara hade några få skivor mjuk bröd kvar hemma. Rotade igenom min "baklåda" i skafferiet, och sim salabim hade jag slängt ihop två nyttiga fullkornslimpor bakade med dinkelfullkornsmjöl, och de är i stort sett osötade (honungen är för att brödet skall jäsa bättre)