Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Ta ut dem och låt dem svalna på galler utan duk. Potatismjölet blandas med vatten och sedan kokas denna blandning ihop till en tapetklisterliknande smet
Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen. För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Knådfritt brödmed endast en jäsning - Superlätt att baka. Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Idag så ville jag ha ett riktigt smakrikt frukostbrödmed massor av gotta i. Jag kollade runt i skafferiet och hittade bland annat lite torkade havtornsbär som jag köpte för ett tag sedan, och det måste väl passa i ett bröd
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det med och det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
Tiden kan variera något, så prova med en provsticka. Låt brödet svalna. 12 st Morötter, medelstora, grovt rivna. Klä en avlång bakform (1,5 l) med bakplåtspapper. Låt brödet vila 10 min i formen och ta sedan ut det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.