En barnfavorit här hemma som förstås går att variera med andra bär eller frukter. Detta är ett basrecept som jag ibland varierar genom att exempelvis tillsätta havregryn eller ägg och ibland används kvarg istället för yoghurt samt banan och vaniljpulver
Men det är en annan historia som jag planerar att slutföra senare i eftermiddag. Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastan med ärt och spenat-pesto och broccoli
Fisk är det en smärre evighet sedan vi bjöd er på, om man inte räknar de där laxtartarerna förstås, så det kan väl vara på sin plats att vi tar det i kväll så ni kan hinna planera in det på er meny för veckan
Ni som är bekanta med bloggen vet att det finns en hel del recept på just kalljästbröd, det blir så otroligt god smak och känslan av nybakat på morgonen är ju bara så härlig
Täck med bakduk och ställ in i kyl över natten. Dessa frukostbröd bjöd jag familjen på en söndagsmorgon när jag märkte kvällen innan att allt bröd var slut
Täck över med en ren handduk och låt jäsa i kylen över natten. Har haft lite (ganska mycket) bloggtorka på sistone, jag har inte bakat så mycket alls men jag har lite på lager från tidigare som kanske kommer att dyka upp här
Det var inte igår det hände, det kan vi lova, men det där medatt baka är något som går i vågor här i Mårtenssons kök av någon anledning och just nu är tydligen vågen på väg upp igen
Hoppas att ni får en riktigt härlig dag. Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Kalljäst bröd är så himla smidigt – degen förbereds på kvällen och det enda du gör på morgonen är att dela degen i bitar och lägga på plåt
En förskola är väl inte det bästa stället att hålla till på om man vill bli frisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litet ingrepp i morgon och inte vill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
Jag startar nämligen nästan alltid min morgon med en smoothie (på helger kan jag skoja till det och göra våfflor istället) och Juli har nog blivit van att se mig med mixerstaven i högsta hugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.