Kalljästa frukostbullar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst (0,5 förp)
  • 16 dl vatten, kallt
  • 11 tsk salt
  • 13 dl grahamsmjöl
  • 18 dl vetemjöl
  • 11 dl vetekli
  • 12 msk solrosfrön
  • 125 g jäst (0,5 förp) 6 dl vatten, kallt 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 8 dl vetemjöl 1 dl vetekli 2 msk solrosfrönRör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet när jästen är upplöst. Häll i salt, grahamsmjöl, vetemjöl och vetekli. Blanda snabbt ihop till en deg. Degen ska vara något kladdig. Ställ degen att jäsa under bakduk i kylen under natten. Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut degen på bakplåtspapper (knåda inte). Strö på solrosfrön. Grädda i ugn ca 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.