Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det är safttider, både för att dricka och göra saft. Mamma använde de sista, träiga, rabarberna på sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
En barnfavorit här hemma som förstås går att variera med andra bär eller frukter. Detta är ett basrecept som jag ibland varierar genom att exempelvis tillsätta havregryn eller ägg och ibland används kvarg istället för yoghurt samt banan och vaniljpulver
Sen väljer ni vilken form ni vill göra, och vevar ut den. Jag har alltid tänkt att det är himla svårt att göra pasta och att den där pastamaskinen bara skulle bli stående och ta plats
Jag läste att den klarar sig i ett par veckor i en tät försluten påse. Sen ville jag har lite tid på mig att beställa sockerpasta om det skulle gå åt skogen
Att göra eget nötsmör är inte alls särskilt svårt. Att skölja av nötterna, blötlägga dem och sedan torka dem på låg temperatur i ugnen är inget måste, men det gör ditt nötsmör både godare och ännu nyttigare
Grekerna är experter på att göra frappe. En del hävdar att frappe är frappe a la Waynes, ni vet med kaffe, chokladsås, grädde, socker och ja som en hel efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.