fredag, oktober 12, 2007. Idag är det den 1 Shawwal och därmed är fastan över och Eid el-Fitr inleds. Nu kommer muslimer över hela välden att fira, äta och umgås
Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Jag och Lennart åker tillbaka till Turkiet idag, för andra perioden av vår vinter-hälsoresa. Jag inleder det nya året med en riktigt god laxpudding som jag gjorde flera gånger under hösten
Kiron var tillbaka på förskolan idag, han tyckte nog det var jättehärligt. Ny vecka nya tag, nu får vi hoppas att vi får vara friska, nu får det vara nog
Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig
Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. DAGENS RECEPT 15-03-22. OSTFYLLD KÖTTFÄRS I FORM. Eftersom den här färsen gräddas i form i ugnen kan den göras ganska lös och blir därigenom både saftig och god
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.