1500 g
ryggbiff 1½ msk sesam olja 1 msk potatismjöl 1 msk soja 200 g Champinjon 3 st. Hackande salladslökar 2 msk ostronsås 1 msk pressa vitlök 3 msk olja ½ dl vattenSkär köttet i tunna strimlor. Lägg det i en skål och häll sesamolja, soja och potatismjöl över. Marinera köttet ca: 1-2 timme., Vänd bitarna då och då i marinaden. Fräs vitlök i oljan tills den har fått färg och lägg i köttet och woka tills köttet är klart. Tillsätt svamp och vatten. Smaksätt med ostronsås och låt allt bli genomvarmt och lägg sist i salladslökar. Om såsen är tunn, rör i lite potatismjöl och rör tills såsen tjocknar.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är inte “riktig” Pad thai, utan mer vår variant av det hela. Pad thai. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
Gör så här. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai. Jag blev så glad när hon tog sig tid att visa mig runt i affären och förklarade detaljerat hur man lagar “The best Pad Thai EVER”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.