Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Det är lite tokigt nuförtiden. Jag har bakat en hel del och tagit en massa bilder av de goda bakverkenmen hinner sällan sätta mig ner och faktiskt skriva ett ordentligt inlägg med tillhörande recept
God fortsättning på påsken. De går utmärkt att frysa och är nästan godast lite frysta. Jag fick ett spännande recept av min kollega Lotta Johansson, nämligen dessa fantastiskt goda After Eight cookiesarna
Detta blir mitt bidrag till Månadenssötsakdär temat för juni är friskt. Idag har jag fått ändan ur solstolen och fixat lite inför vårt midsommarfirande
Inkråmet är däremot mjukt, lent och fluffigt på ett sätt som sällan ses i bröd. Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas
Gubbröran t ex passar att servera på midsommarfesten, kräftskivan eller påskfesten, då det oftast är fisk och skaldjur på menyn, medans en het tomatsoppa däremot passar bättre på halloweenfesten, när det är ruggigt och kallt ute och man gärna vill ha något värmande
men tyvärr åkte hon ut på sin BEA och där stod jag utan lunchkompis. Louise Johansson - The Competition Vi pratade mat och kärleken till svensk husmanskost och jag försökte snokade lite efter vad som faller Herr Mannertsröm på läppen om vi skulle få utmaningen â€husmanskostâ€
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Jag tycker varken om fikon eller dadlar så det är förmodligendärför. Dock glömde jag köpa lite som hon hade i sina så jag fick göra enegen variant på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.