Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper
Resultatet blev den här drömgoda kladdkakan med after eight. Eftersom att jag sällan nöjer mig med att göra en vardaglig kladdkaka så var jag ju tvungen att göra en glasyr med after eight på kladdkakan och toppa med grädde och bär
Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. 1/2-1 st mandelspån
Samma sak är det med våfflor i muffinsform. Jag använder min morfars recept på frasvåfflor med mineralvatten, men det går säkert lika fint med något annat recept (eller färdig mix om man har brådis)
Det här inlägget är i samarbete med Nordic Ware Scandinavia. Jag har länge varit sugen på att baka med ricotta efter att mitt pinterest-flöde fullkomligt svämmat över med ricotta-bakverk den senaste tiden (försöker Pinterest säga mig något, tro
Fördela smöret i blandningen med fingertopparna till en grynig massa. 1 dl mandelspån. Strö över mandelspånen och in i ugnen ca 30 min. 1 dl mandelspån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.