Dessert

Dessert

Sommarpavlova

Sommarpavlova

Marängbotten150 strösocker (ekologiskt) [1,65 dl] 65 g äggvita (ekologiska) [0,65 dl]. 1Jordgubbssås100 g jordgubbar (ekologiska) 50 g strösocker (ekologiskt) [0,55 dl] 15 g citronsaft, färskpressad eko (ekologisk) [1 msk]
Festlig moussetårta med rabarber och jordgubbar

Festlig moussetårta med rabarber och jordgubbar

Rabarberkladdkaka ø 20 cm100 g rabarber [ca 1,5 dl] 1 msk strösocker 1 msk potatismjöl 100 g vit choklad, hackad 100 g smör 170 g strösocker [2 dl] 2 ägg 120 g vetemjöl (eller 110 g/2 dl rismjöl för glutenfri) [2 dl]
Hjärtformade prinsessbakelser

Hjärtformade prinsessbakelser

Rulltårtsbotten3 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver
Chokladmousse med kolagömma

Chokladmousse med kolagömma

2 dl strösocker. 12 dl ljus sirap. 13 dl vispgrädde. 14 tsk siktad kakao. 1300 g mjölkchoklad. 14 dl vispgrädde
Nougat-mousse-tårta

Nougat-mousse-tårta

Vispa ihop olja, farinsocker och socker. Tillsätt därefter ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ned det i degen