David fyllde 16 år i söndags, så då var det dax för den traditionella pannkakstårtan. 2 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk salt. 1 kg frysta eller färska jordgubbar. 1 kg syltsocker. Koka i hop under omrörning i en kastrull 5 - 10 minuter. Det blir ca 16 st normalstora pannkakor av den här satsen, så det är bara att dubbla mängden om du vill ha en stor tårta. 2 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk salt. 1 kg frysta eller färska jordgubbar. 1 kg syltsocker
Och nu är det alltså 2012 mina vänner. dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
150 g strösocker. Koka socker och vatten i en liten kastrull till 120 grader C. När lagen är 110 grader C, börja vispa äggvitan. Häll i sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle och vispa tills marängen har kallnat (räkna med att det tar omkring 10 minuter). 150 g strösocker
Vetemjöl/potatismjöl (ca 1,25+1,25 dl ). 1 tsk bakpulver. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). 1 burk kokad kondencerad mjölk eller färdig dulce de leche. Vetemjöl/potatismjöl (ca 1,25+1,25 dl ). 1 tsk bakpulver. 1 burk kokad kondencerad mjölk eller färdig dulce de leche